De muziekgroepen in 2019


OZO

 

 

Dit jaar staan er weer 6 liederen uit allerlei windstreken te wachten: van Oekraïne, Schotland tot Nederland. 

 

Clara Commandeur speelt  accordeon, Heiko Martin speelt klarinet en Marja van Buuren, Marja den Besten, Connie de Jong, Ans Berkers en Els Smedema zingen voluit in deze vreemde talen o.l.v. Karin van Tuel. Zij spelen om 14.00 uur in de Foyer van 't Perron. 

 


Quadruplum

 

 

Het blokfluitensemble Quadruplum o.l.v. Karin van Tuel heeft dit jaar een gevarieerd programma van Ierse folk, moderne kwartetmuziek en een deel uit een divertimento van Mozart. 

 

Zij treden op om 14.30 uur in Nicasius, hoofdingang 6, meteen links  in de van Goghzaal. 


Danielle Coeterier en Tom Haemers, huiskamerduo

 

 

De veelzijdigheid van countrymuziek is onuitputtelijk. Snel, langzaam, vrolijk, invoelend, melancholisch…country heeft het allemaal. Dit jaar zingen we een aantal countryliedjes in verschillende stijlen, gewoon….gezellig en ontspannen. 

 

All my tears – Ane Brun

If I needed you – Emmilou Harris en Don Williams

Every little thing - Carlene Carter

Milwaukee here I come – Dolly Parton en Porter Wagoner

John Denver – Country roads

 

Zij spelen om 14.30 in de Bovenzaal van de bibliotheek

 


Ivo Rothuizen

 

Ik ben Ivo Rothuizen en zing in het Nederlands, luisterliedjes van eigen hand. Ik begeleid mezelf op akoestische gitaar.

 

Mijn inspiratie komt van popmuziek uit de jaren 60 en 70 met hier en daar een vleugje blues. Mijn nummers bevatten veel autobiografische elementen.

Herinneringen van een puber uit de 60er jaren

Herinneringen van een biologiedocent

 

Hij zingt om 15.00 en 15.30 in de Schoenendoos, Molenstraat 27


Wendy Lina & Fried Manders, improvisatie en percussieworkshop

 

Muziek maken kan van buiten naar binnen (bestaande liedjes spelen) en van binnen naar buiten (zelf liedjes verzinnen). Dat laatste heet improviseren en is machtig interessant.

In het begin is er niets, en dan... komt de toon! Muziekmakers Fried Manders en Wendy Lina zijn al 10 jaar samen onderweg als workshopleiders, muzikanten en liedschrijvers. 

Zij hebben een projectstudio in Sterksel en geven les in piano, gitaar, percussie en songwriting. Vandaag treden ze om 14.00 u op in de Bovenzaal van de Bibliotheek. Van 15.00-15.45 geven ze een percussie-workshop in de Foyer van 't Perron. Hierbij leren de deelnemers spelen op Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse trommels zoals djembé en conga.

Info: www.wendylina.nl    www.padoekmuziek.nl


De Jonge Blokfluiters

 

Linde, Mila, Roos en Sterre laten op hun sopraanblokfluit vrolijke stukjes  horen. Liedjes over vogels, een mug en een meezinger. 

Ze spelen om 13.30 uur in het Nicasius, hoofdingang 6, meteen links in de van Goghzaal. 


Kein Guldenaar & friends

 

Kein Guldenaar speelde een aantal keren met de Musicbrothers voor Muziek in de Wijk.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Kein drie muzikale vrienden uitgenodigd: Rob Geldoff (gitaar/zang ), Randy Santino (bas) en Manfred Dikkers (drums). Kein zingt en speelt saxofoon en piano.

Deze muzikanten hebben jarenlange ervaring en speelden in tal van bands in heel verschillende stijlen.

Nog niet eerder traden zij op in deze bezetting, dit is de primeur. Voor deze gelegenheid is een gevarieerd repertoire samengesteld bestaande uit popsongs, country, blues en jazz.

 

Kein speelt om 15.00 en 15.30 in de Bovenzaal van de Bibliotheek.


Zangleerlingen van Linda Kessels

 

Zangleerlingen van Linda Kessels treden voor de eerste keer op tijdens Muziek in de Wijk. Allemaal verschillende leerlingen van alle leeftijden, met veel variatie in de optredens: verschillende stijlen, stemmen en manieren van optreden. De een treedt met karaoke-band op, de ander begeleidt zichzelf op de piano en weer een ander heeft een begeleidend gitarist. Ook hebben we een clubje van 3 meiden die samen zingen. Anne, Sabine, Jasmijn, Faye, Isa, Britt, Vera en Taetske kijken uit naar hun eerstvolgende optreden in Heeze!'

 

De zangleerlingen treden op met pianobegeleiding om 14.00 uur en 14.30 uur in de Schoenendoos, Molenstraat 27. Om 15.00 uur en 15.30 uur treden ze op met karaoke en gitaarbegeleiding In het Nicasius, van Goghzaal.


Peer en Desiree

 

Peer  Veldhuizen speelt muziek op folkloristische instrumenten zoals de djembé en de didgeridoo om de sfeer van pure volksmuziek over te brengen. Desiree Hornikx vertelt er een prachtig Aboriginal verhaal bij. De didgeridoo is natuurlijk het instrument van de Aboriginals in Australië, maar wist je dat dit ook makkelijk te maken is van berenklauw?

 

Peer en Desiree treden op om 14.00 uur in de van Goghzaal van het Nicasius.